29/4/08

LA PISSARRA DIGITAL

Hola a tots!! Hui a classe ens hem ficat en la pàgina de Pere Marqués, que més abaix trobareu i, dins dels vídeos, hem trobat una bonica experiència de l'Escola Sant Gervasi de Barcelona. Els xiquets conviuen habitualment amb la pissarra digital en particular i les noves tencologies en general.
La mestra explica la lliçó amb la pissarra digital i, entre altres avantatges, trobem que amb la pissarra normal, mentre s'escriu en ella, els xiquets no veuen el que hi ha perquè la mestra està en mig; en canvi, amb la pissarra digital, no tenim eixe problema perquè la mestra es troba darrere.
A més, els xiquets utilitzen les noves tecnologias per a fer un treball col·laboratiu, per a fer activitats individuals i per a exposar als companys els seus treballs. A més a més, poden ensenyar sense cap dificultat els treballs fets a classe als seus pares.
Un gran problema que hem trobat és que, per desgràcia, no tots els col·legis (sobretot públics) poden contar amb aquesta tecnologia en totes les classes, la qual cosa dificulta l'aplicació de les TIC a l'educació.
A més,(com apareix al vídeo) encara que tinguem les noves tecnologies a l'abast, no hem de deixar d'utilitzar els llibres, els materials escolars i, sobretot, l'ajuda de la mestra.

Doncs bé, ja no parlarem més, si voleu conéixer un poquet més aquest projecte o qualsevol altre, heu de ficar-vos en aquesta direcció:
http://dewey.uab.es/pmarques/pizarra.htm